CROSTITONOSA
22 Nov, 2018
KADA ĆEMO SUDITI STEJEPANU MESIĆU ZA VELIKE RATNE ZLOČINE ?!
Autor crostitonosa 01:07 | Permalink Permalink | Comments Komentari (0) | Trackback Trekbekovi (0) | Generalna

PREDSJEDNIK HRVATSKE STIPE MESIĆ JE RATNI ZLOČINAC

Petak, 15.06.2007.

JE LI STIPE MESIĆ RATNI ZLOČINAC?


Str. 1 

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) I. dio

JE LI STIPE MESIĆ „RATNI ZLOČINAC“?

1. Koji je kriv za rat na prostorima Jugoslavije, tj. kriv za, pogiblja mnogih ljudi i materijalna razaranja po Republikama SFRJ. I to za vrijeme (svoga) mandata kao predsjednik Predsjedništva SFRJ-a od 15. svibnja 1991. do 5. prosinca 1991. godine. 

2. Postavljamo pitanje – Da li je Stipe Mesić odgovoran, i kriv, kao predsjednik Jugoslavije, i kao vrhovni komadant Jugoslavenske narodne armije (JNA). Koja je razarala i rušila grad Vukovar, te 18. studenog 1991. godine ga oslobodila od Hrvata, uz velike žrtve. A na Ovčari je tada poubijano 300 ranjenika i zarobljenika. 

3. U to vrijeme u palači Federacije u Novom Beogradu sjedio je Stipe Mesić, dok kronologija „krvavih zbivanja“ se je dešavala u državi Jugoslaviji koju je on predstavljao. To pitanje će biti kamen spoticanja za sve vrijeme – za svakog Hrvata, i drugog čovjeka.

4. Mesić je mirno sjedio u Beogradskom parlamentu sa srpskim i jugoslavenskim vođama, gledao je kako Hrvatska gori u plamenu. Pitamo se: da li je tada Stipe Mesić bio „Hrvatski atentator“? Danas je narod umoran od laži (i lažnih političara) i novinarskih poruka. Mi tražimo istinu!

5. Ustavni predsjednik SFRJ Stipe Mesić je 30. lipnja 1991. donio odluku, kao vrhovni komandant JNA sa ministrom obrane Veljkom Kadijevićem da se obustave sve vojne i ratne operacije u Sloveniji i drugim mjestima Jugoslavije. Znači li to – da je ipak Mesić bio gospodar rata? Dok danas on govori: da je bio (tada) nemoćan, i da je agresor srpsko-četnička JNA za sve kriva. (Sve mnoge Mesićeve zapovjedi kronološki su zabilježene – da nemože biti upitno - da je on bio minorna osoba, koja se nije pitala o glavnim odlukama.) 

6. S druge strane Mesić je znao često govoriti – kako dr. Tuđman nije tražio mirna rješenja, nego je agresivno na čelu HDZ-a tražio rat. Zato. I on je kriv za sve što se je „tada“ i „poslije“ događalo. Naravno. Dana 7. lipnja 1991., uslijedio je atentat na dr. Franju Tuđmana, koji je izveo vojni zrakoplov JNA, raketnim napadom na Banske dvore. 

7. Zašto je Stipe Mesić igrao duplu igru? Dana 8. listopada 1991. godine donesen je zaključak u hrvatskom Saboru RH, o proglašenju JNA kao agresora i okupatora. Isto, da li je u početku Mesić bio agresor i okupator, koji je poslije prešao na hrvatsku stranu? Dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija u Sloveniji i Hrvatskoj, i planira se, po drugim svim prostorima Jugoslavije, vojna diktatura. 

8. Bukti velikosrpski hegemonizam i programi nacionalnih Republičkih osamostaljenja, hrvatski Sabor raspisao je referendum za 19. svibanj 1991., isti dan, tada u Sloveniji oklopne jedinice JNA s tenkovima paradiraju ulicama Maribora, i bore se protiv TO. 

9. Danas, kad Stipe Mesić se voli hvaliti: „Kako smo rušili Jugoslaviju“. Pitamo: Da li sve žrtve, ubijene i mrtve, pripadaju njemu kao i spaljeni i srušeni gradovi? Jer bio je na čelu JNA. Znamo da je u Haagu svjedočio protiv „zločinačke organizacije“ HDZ-a i „udruženog zločinačkog podhvata“, te optužio dr. Tuđmana za „ratni zločin“, i hrvatske generale - da su kršili (zakonske) međunarodne ratne konvencije, protiv prava i sloboda čovjeka. Iz Haaške optužnice: planirali, pripremali, špijunirali, poticali, proveli, formirali, organizirali, sudjelovali, pljačkali, oštetili, podržavali... 

10. Može li Stipe Mesić danas biti glavni političar, a „građanski rat“ u Hrvatskoj ne prestaje, on uvijek tinja i to od završetka drugog svjetskog rata 1945. godine. Mesić je bio komunista i Antifašista, na svim funkcijama pedeset godina, iako je star 73 godine. Sudionik je NOB-a, države Jugoslavije koju je stvarao, pa je rušio. Mislimo, da bi lustracija i revizija Stipe Mesića, bila jako potrebna. 

11. Mesić je (sad) šef „Hrvatskog pašaluka“, koji se samo vidi sa Pantovčaka. Evo jedne od „svih Mesićevih laži“: „Ja ću se boriti za svaku stopu i grudu hrvatske zemlje. Zaštitit ću zemlju i granice i teritorij Hrvatske.“ Očito i to je laž. U Istri su Jakovčić i Kajin (IDS) preko drugih veza u Saboru RH, prodali 35.000 četvornih metara zemljišta strancima – jedan metar kvadratni po 5 eura. Danas jedan kvadrat tog istog zemljišta vrijedi do 300 eura. Pitamo: Što još nije prodano strancima, i što još nije njihovo? 

Str. 2

12. Od „Velike banovine“ Hrvatske - što je ostalo? Što je ostalo od „Velike Srbije“? Kosovo će postati Republika albanaca. Navodno ovih dana i Srbi rade na tome, gdje planiraju preko međunarodnih zajednica, tražiti svoje izgubljene autonomije, da se priznaju u Hrvatskoj i BiH koje će se zajedno povezati kao neovisne. Izdaja Hrvatske je očita. 

13. Činjenica je da sad: Mesić, HDZ-e, SDP-e, i druge nazovimo ih „hrvatske stranke“, uništavaju Hrvatsku. Nikuda je ne vode, nego je vuku nadolje! Mesić i njemu slični uvukli su nas u „kaos“, gdje su oni gospodari svega. Sjetimo se, kada je Stipe Mesić bio glavna faca u Beogradu, 20. srpnja 1991. u Glini i Petrinji vodio je JNA rat protiv hrvatskih redarstvenika i branitelja. Danima su se čule eksplozije, pucnji, terorizam, požari i buktinje... 

14. Kad Mesić pljuje po Jugoslaviji, on pljuje sam po sebi. Kad se ruga Srbiji i Srbima, ruga se sebi. Mesić je uvijek rekao: „Osim toga rat nam nije odgovarao“. Zatim brže bolje Mesić putuje u Beograd na razne sastanke i dogovore. 

15. Od države Hrvatske kao suverene i nezavisne nije ostalo ništa, kao i stvaranja nacije i nacionalnih interesa. Oni koji se danas s time zaluđuju bolesni su, a u tome im pomaže i Kaptol. Postali smo kolonija, za razne profitere... A Hrvati su postali prva nacija koja je prodala (vlastitu) državu, svoju zemlju, za koju se je borila. Da li to nije zločin, prema svim poštenim građanima, koji ovdje žive i vole svoju Hrvatsku? Mi, i naša djeca, biti ćemo na ovim prostorima sluge i robovi, stranim bogatašima i moćnicima. 

16. Čije su to bile priče – teroristi, srbi i JNA djeluju zajedno? Kome je Mesić sedam mjeseci iz Beograda zapovijedao? Za što se je JNA koristila? Njeno oružje: tenkovi, topovi, avioni, minobacači, kazetne bombe, bojni otrovi, špijunske službe KOS-a, itd. Kišama granata JNA je rušila Vukovar, Dubrovnik, i druge hrvatske gradove... 

17. U Hrvatskoj Kostajnici tenk JNA 2. srpnja 1991., pregazio je automobil u kojemu su bili četiri hrvatska policajca. Za Mesića to nije ništa? Njega se to kao predsjednika ne tiče? Dana 28. 8. 1990., Sabor RH birao je Stipu Mesića za hrvatskog člana Predsjedništva SFRJ. Iako je 30. svibnja 1991., već tada usvojen prvi nacrt Ustava RH, po kojem Hrvatska se treba razdružiti iz zajednice i saveza Jugoslavije. Zašto se onda Mesića biralo za člana SFRJ-a, koji je poslije postao i legitimni Predsjednik SFRJ, odnosno predesjednik Jugoslavije i njenih naroda. (Vežući se, i pozivajući se na Ustav SFRJ-a donesen 1974. godine.) 

18. Predsjedništvo SFRJ-a (za vrijeme Mesićevog mandata) imalo je 8 članova predsjedništva iz svih republika i dvaju autonomnih pokrajina, od kojih se svake godine birao jedan predsjednik SFRJ-a. Mesić je odgulio dobar dio svoga mandata. Dr. Borislav Jović je prije njega „oprao svoje ruke“, jer je dao ostavku, a na njegovu dužnost je došao Stipe Mesić. Pa neće valjda taj Jović – ti štetni Srbi - razarati Hrvatsku? 

19. No, dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija JNA-a na Sloveniju i Hrvatsku. Uzmimo jedan primjer: Vrhovni komadant JNA Stipe Mesić sjedi u Beogradu, a u Bjelovaru 29. rujna 1991. godine napada se i ruši kasarna JNA, koja gori u plamenu, dok glavno rukovodstvo vojske je poubijano? 

20. Stipe Mesić kao predsjednik Jugoslavije, i vrhovni komadant oružnih snaga JNA, pušta da Hrvatskom paradiraju tzv. četnici: „Šešeljevci“, „Martićevci“, „Arkanovci“, i druge sve paravojne vojne formacije, koje pljačkaju, kolju, i ubijaju, sve na što naiđu... Na kraju mislimo i zaključujemo - da je Stipe Mesić jako obmanio i prevario hrvatski narod i građane, zloupotrebio svoj položaj. On misli da su građani glupi – jer ga za ništa ne pitaju. Ratnu štetu koju je učinio JNA i Mesić kao vrhovni komandant JNA, ostavljamo vama da je Vi izračunate! Sve je moglo biti drugačije! Bez takve strahote. 

OSTAVLJAMO VAMA GLAVNO PITANJE - DA I SAMI PROSUDITE: DA LI 
JE STIPE MESIĆ – ISTO TAKO IZDAO HRVATSKU - I NJENE INTERESE? 

U Bjelovaru, 24. svibanj 2007. 
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA


Str. 3

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) II. dio


DA LI „MNOGA KRV“ LEŽI NA PREDSJEDNIKU MESIĆU?


21. Svi sukobi i gužve koje su se zbile, tj. nastale u Jugoslaviji, većinom desile su se zbog Mesićevih gluposti, jer tada je on funkcionirao kao Predsjednik SFRJ-a, i glavna glava. Stipe Mesić je prikrivao u javnosti svu težinu krize u SFRJ-u. Isto tako, to on čini i danas na čelu Republike Hrvatske, kao njen predsjednik i vrhovni zapovjednik oružanih snaga HV-a. 

22. Od 15. svibnja pa do 5. prosinca 1991. godine Stipe Mesić je bio Predsjednik predsjedništva SFRJ, on je ujedno bio i vrhovni komadant JNA. Pitamo: Tko je današnji predsjednik RH? Dana 7. srpnja 1991., nestalo je malo hrvatsko selo Ćelije nadomak Vukovara, odatle je sbrisano 200-tinjak stanovnika od strane srpskih i JNA jedinica. 

23. Stravični prizori su se dešavali, no Mesić je to sve mirno gledao i pio kavu u glavnom Titovom kabinetu SFRJ-a u Srbiji. Nakon mnogih šokantnih snimki i scena na TV-e ekranu, građani su mogli vidjeti kako Jugoslavenska narodna armija gazi s tenkovima sve pred sobom. 

24. Uzmimo naprimjer – ako je Jadranka Kosor (HDZ) za predsjedničke izbore potrošila oko 60 milijuna kuna, odakle novac i Mesiću za svoju izbornu kampanju, koji se kandidirao za predsjednika? Posjetimo da je Mesić 1996. i 1997. godine bio potpuni anonimus u politici, koji nije imao ni jednu funkciju, čak ni onu – predsjednika mjesne zajednice. 

25. Mesić se je vratio u politiku zahvaljujući tome što se građani ne sjećaju i što ih je prevario. On je kao „svjedok pokajenik“ svjedočio u Haaškom sudu protiv hrvatskih generala, zatim ponovo je postao poznat u javnosti. Nitko ga nije nikada pitao o devastiranju Hrvatske i svih drugih Jugoslavenskih Republika. Pitamo: Je li Mesić „ratni zločinac“? 

26. Da li Mesić je tada bio „glavni terorista“? Srozavanje ovoga društva je nastavljeno, lukavim metodama, političkim finim i perfidnim ubojstvima građana – bez posla i bez izvora za život. Mesiću su sastanci i putovanja, danas važniji od građana koje predstavlja. Treba ispraviti nepravdu prema Hrvatima. Ili su i dalje možda Mesićeve laži jače od cijele nacije?

27. Sada bi bilo važnije da imamo „bezgrešnog“ predsjednika države, koji bi se bavio rješenjima državnih problema – nego Mesić se i dalje bavi nevažnim stvarima. U međunarodnom odjeku, kada se sazna ovo o Mesiću i njegovim aferama, ovist će nadalje posljedice za ovaj narod. 

28. Što je (danas) nacionalni interes za Hrvatsku? Mesić tvrdi da je u Haag poslao 666 Tuđmanovih transkripata i 8000 stranica dokumenata. Mesić nas u vijestima dnevnika 26. svibnja 2007., uvjerava da je Hrvatska sljedeća kao 28 članica Evropske unije. To sve izgleda kako će ubrzo „oni“ riješiti“ opću krizu u ovoj (izbrisanoj) državi. No tako će biti i lakše prodati ostatak tvrtki strancima. 

29. Mislimo da Mesiću i njemu sličnima trebamo oduzeti vlast. Ovaj zahtjev mi smatramo opravdanim. Sjetimo se – dok je JNA motrila i držala Hrvate na oku, dana 21. svibna 1991., teroristi su nedaleko Josipdola minirali dalekovode, zbog čega je bio prekinut željeznički promet na relacija Zagreb – Split.


Str. 4


30. Da bi se sve ovo sakrilo, i sva Mesićeva odgovornost, u glavnim medijima svakodnevno se provlače nevažne „blic teme“. Izmišljaju se lažne „muti-vode“, po onoj staroj poslovici – zavadi - pa vladaj. Tako dana 25. svibnja 2007. godine u svim glavnim medijima, cijeli dan prikazivala se je vijest, i to naveliko, kako se proslavlja Titov rođendan u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, i kako njegovi sljedbenici mašu sa partizanskom petokrakom. 

31. Stvaranja novih duhovnih i materijalnih vrijednosti – nema. Nema ni rješavanja hrvatske krize. Prešućuju se čak i činjenice o ratnim zbivanjima, o srušenim i popaljenim selima. Te detalje ne zanima baš ni jedan medij. Tako to doista sve dobro ilustrira koliko vrijedi ovdje život, sloboda građana, i ljudska prava. Vlatko Pavletić (HDZ) ističe, ili se tješi, i brani – da su zapadnu i istočnu Slavoniji opljačkali „barbari“, a ne vojska. 

32. Izgleda da su za sve krivi nepoznati „barbari“? A ne vojna avijacija JNA koja je uništavala npr. televizijske odašiljače 2. srpnja 1991., u Sloveniji, gdje ja danas, poslije Milana Kučana, predsjednik Janez Drnovšek. Od tog bezakonja i kaosa sad neki dobro žive. Nemoguće je da se odričemo svog mora, kopna i teritorije, prodaju hoteli, banke, otoci,...itd. Za što nam trebaju predstavnici inozemnih poslova? I što oni predstavljaju? 

33. Mesić kaže: „Riječ je o mutnim poslovima generala Vladimira Zagorca, koji je kupio kuću na Pantovčaku, te odakle njemu 17 milijuna njemačkih maraka vrijedni dragulji i zlato. Isto tako odakle Iviću Pašaliću 40 milijuna eura i drugih bogatstava“? To sve izgleda da se je ovdje vodio rat oko novca. I to je njihova međusobna borba. 

34. Mesić otvara „Pandorinu kutiju“, ali tu njega nema, niti ima ikoga da iskreno progovori o njemu, i da ga upita – što je sve on radio? Smiješno je kada dr. Ivo Sanader (HDZ) je govorio u svojoj predizbornoj poruci, i kada je najavio, i obećao, obračun s kriminalom. Izjavio je da HDZ-e ima antikriminalni program protiv korupcije. Zanimljivo je, da je premijer hrvatske vlade dugo tvrdio kako u Hrvatskoj gotovo korupcije nema, i kako je to sigurna zemlja. 

35. Predsjednik RH Stipe Mesić već je tradicionalno uz Blagdan sv. Vinka „zaštitnik vina“ u kutjevačkom vinogradu, gdje je posjetio vinograd poznatog vinara Ivana Enjingija u Venju, u kojem je pred novinarskim kamerama, na obroncima Krndije, vinogradskim škarama rezao vinovu lozu. Predsjednika države baš briga što narod nema od čega živjeti. Mesić i vlada dr. Ive Sanadera ponižavaju građane. Mesić je proveo ugodno poslijepodne na ručku s vinarom, i kao njegov gost, dao se oduška uz tamburaški sastav „Garavuša“ je i zapjevao... 

36. Mesić nije samo predsjednik, on je gospodar i „života i smrti“, on je pomilovao „ratne zločince“ i Rome koji su pušteni iz zatvora. Hrvatskoj bi sasvim sigurno trebali prijevremeni izbori. Svi oni koji, dakle, se protive s različitim motivima ne žele da Hrvatska se vrati u stanje realnosti. Umjesto jasne poruke javnosti, svjedoci smo očitog zamagljivanja stanja i kako bi - mi sve zaboravili. 

U Bjelovaru, 27. svibanj 2007. 

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIAStr. 5


OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) III. dio

MESIĆEVA PREDSJEDNIČKA AFERA „VRHOVNI KOMADANT“ ?


37. Pitamo: Kada će se pokrenuti istraga o svim događanjima koja su se desila u ratu, a bila su pod igerencijom Stipe Mesića od 15. svibnja do 5. prosinca 1991., kada je on rukovodio kao vrhovni komadant JNA, koja je u ratu rušila i pustošila Hrvatsku. Postupajući kaoJugoslavenski predsjednik, provodeći potpuno krivu politiku, kojom je naštetio mnogim građanima i narodima u (bivšoj) Jugoslaviji.

38. Mesić laže da je išao u Beograd s nadom da će se, izbjeći širenje mržnje i ratovanja. Treba staviti pod „povećalo“ Tuđmanov fašizam u Hrvata i Mesićevu potporu od 1989., pa do 1994. godine, kada je Mesić bio glavna osoba u članstvu HDZ-a. 

39. Ratni zločin nikada ne zastarjeva. Kada će biti moguće podigniti optužnicu protiv predsjednika RH Stipe Mesića? Ni danas Mesić ne govori istinu, zato treba ga umiroviti, te istražiti i suditi... On je bio na predstolju „krvi“ i to 207 dana, gdje je bio izvršitelj i oficijalne srbijanske politike. Zna se da JNA nije bila na strani naroda, koji ju je plaćao, već je JNA bila na strani politike. 

40. Mesić je na vlasti i u Beogradu i u Zagrebu. Tako nakon pada kasarne JNA 29. rujna 1991., u Bjelovaru, odakle su nestale velike količine oružja i opreme. Navodno to oružje je u „švercu“ prodano za razne teroriste, po svim stranama svijeta. 

41. Bili smo svi žrtve Mesićevog „geta“, i danas smo opet žrtve. Zašto su im potrebni toliki socijalni problemi i slučajevi? Pa naravno da „oni“ s nama lakše upravljaju. To je hrvatska politika „ustaško-četnički“ sidrom uz posredovanje (bivših) komunista i antifašista, i šepajućeg svećeničkog klera. A o novinarima tim štetočinama da se i ne govori, sami lakrdijaši i grobari naroda.

42. Nitko za ništa ne odgovara. Šest milijuna dolara potrošeno je za brod na suhom. Da bi taj novi minolovac zaplovio, potrebno je bilo još oko 2,5 milijuna dolara. Iako je u njegovu gradnju potrošeno toliko novaca ratni brod HRM nije još zaplovio našim plavim Jadranom. Započeta gradnja je počela još u jesen 1994., kada jer MORH s Brodarskom industrijom potpisao ugovor o gradnji broda. Samo nekoliko godina unazad od gradnje tog broda, JNA i Jugoslavenska ratna mornarica (JRM), su 17. rujna 1991., blokirale sve hrvatske luke i zaustavile pomorski promet na Jadranu. Ratni brodovi s mora su 25. rujna 1991., gađali iz Lore grad Split. Isto tako jedinice JNA i Crne Gore napali su, dan prije 24. rujna 1991., s topovima grad Dubrovnik.

43. Danas predsjednik Mesić i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader omogućavaju stranim državljanima sva ispunjenja i zahtjeve o povratu imovine i isplaćivanju naknada na štete. Onima kojima nije vraćena imovina u zamjenu isplaćena im je pristojna naknada. Radi se uglavnom o dobro situiranim strancima, tj. državljanima čak i Srbije. To Hrvatska čini ustupak, kako oni kažu, da bi se lakše ušlo u Evropsku uniju. 

44. Naravno to je udar na, stare, bolesne, nezaposlene, nemoćne, i nezaštićene... No, sve tobožnje afere oko Slovensko – hrvatskih granica, samo s time da se odvuče pažnja građana, time se pokušava pokazati kako Mesić i Sanader tobože skrbe o suverenitetu granica Hrvatske. Oni žele dokazati putem medija, kako se vlast i politika bori za Hrvatsku. Dok s druge strane sve rasprodaju. 


Str. 6


45. Vratimo se opet malo unazad, u vrijeme kada je Mesić gospodario sa vojnom silom JNA, odnosno bio njen „vrhovni komadant“, i glavni zapovjednik. Dana 11. rujna 1991., JNA je napao Hrvatsku. Predsjednik Jugoslavije Stipe Mesić naredio je jedinicama JNA da se u 48 sati povuku u kasarne. Ponovo snage JNA napadaju Hrvatsku, 18. rujna 1991., i srpski teroristi nastavljaju napad u svim djelovima ratnih zona u Hrvatskoj. Usprkos primiriju i potpisanim sporazumima o nenapadanju. 

46. Unatoč svim zločinima – likvidacijama, barikadama, miniranjima kuća, ubojstvima, oružnim napadima, kolonama izbjeglica i prognanika, otmice osoba,..itd. Vrhovna politika Jugoslavije na čijem je čelu Stipe Mesić, ne čini ništa i ne poduzima određene mjere da uvede red, već pristrano se stavlja na stranu agresora.

47. Mora se spomenuti i ovaj podatak da je od 24. kolovoza 1990., pa do 19. listopada 1990. godine u Beogradu u predsjedništvu SFRJ-a kao član sjedio i zastupao Socijalističku Republiku Hrvatsku, odnosno mijenjao Stipu Mesića, u tom periodu prvi predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđma. Većinom, to hrvatski narod i nezna. 

48. Dr. Franjo Tuđman je optužio Ameriku kad je shvatio da ga je iskoristila i otrovala. Nakon „Tuđmanove Hrvatske“ ubrzo nastaje „smrt njegove tvorevine“ za koju su se branitelji na ratištima borili. Raste kriza u državi koja u praksi više ne postoji, skriva se inflacija, veliki inozemni dugovi, pretjerana birokracija – buji ko kvasac, gospodarstvo potpuno je nestalo... Nesposobnost politike, i izdaja, sve više stvara različita krizna stanja. Nezadovoljstvo raste. 

49. Nije još jasno, što je to cijelo vrijeme radilo Vijeće UN-a i kako je osiguravalo građanima mir i njihova prava zagarantirana međunarodnom poveljom? Netreba puno tu dokazivati da je to bio „zločinački čin“ protiv sigurnosti stanovništva. Državna tajnica SAD-a Madeleine Albright - kaže da je dobro razumila Balkansku situaciju. Predsjednik Bill Clinton – kaže da je navijao za Hrvatsku. Dr. Peter Galbright – kaže da je navijao za Srbiju... Eto, i to je bila odgovorna svjetska politika? Koja je dolijevala masno ulje na vatru. 

50. Ovo je danas dobra KAZNENA PRIJAVA protiv Stipe Mesića, koji je, prije izjavio za medije, u svibnju 2001., da u Splitu je pokušan državni udar, te s ciljem da se njega svrgne sa vlasti. Optužio je (tada) da se je „šarena skupina“ udružila, kako bi izazvala i naudila legitimnom državnom aparatu Hrvatske, i da se radi o smišljenom scenariju, iza kojega stoje točno određene političke snage. Mesić kaže između ostalog – da je dosta proliveno novinarske tinte na tu temu. Kad Mesić brine o tinti - nikada ne kaže - koliko je njegova vladavina nad Jugoslavijom prolila krvi. U vojarni incident koji se dogovdio, nije ni zrnce prašine prema tome, za ono za što je Mesić kriv. 

U Bjelovaru, 28. svibanj 2007.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA


Str. 7 

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) IV. dio

STIPE MESIĆ JE ZA NARODE JUGOSLAVIJE BIO PRAVA „POŠAST“, 
DOK JE UŠAO U PALAČU FEDERACIJE


51. Dana 7. studenog 1991., započeo je summit NATO-a na dnevnom redu je Jugoslavija. A drugog dana 8. studenog 1991., Ekonomska zajednica (EZ) proglasila je nametanje sankcija Jugoslaviji, s obzirom da je to dogovoreno na konferenciji u Haagu, gdje treba se zaustaviti vojska JNA. Do kraja prosinca 1991. godine JNA mora povući sve svoje ratne trupe iz Hrvatske, tada i Mesić otilazi s mjesta Predsjednika SFRJ i vrhovnog komadanta JNA, slom se dešava zbog kršenja Mirovne konferencije te dolaska Vijeća sigurnosti UN-a i NATO-a. Tako je započeto povlačenje JNA u kasarne. 

52. Činjenica je, da je JNA provodila miletantnu diktaturu. A Mesićev „zločin“ protiv naroda i čovječnosti je dosegnuo svoj „krvavi“ vrhunac. Da nije bilo međunarodnih institucija Mesić bi na čelu JNA, i dalje još rušio i pustošio sa jugoslavenskim generalima (Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Andrija Rašeta...). Nesporno je, da Stipe Mesić je zapovjedao vojnom diktaturom – da li je to bila Ustavna odluka SFRJ-a, čiji je tada član bio i Vladimir Šeks. 

53. Zar nitko danas nije svjestan da vidi (ono) što je Stipe Mesić činio? To je zanimljivo – da JNA napada topovima Dubrovnik s kopna i mora, a na brodu „Slavija“ vozi se Predsjednik SFRJ Stipe Mesić i dr. Franjo Gregurić, predsjednik Ratne vlade za nacionalno jedinstvo i hrvatski premijer. Njih dvojica posjećuju Dubrovnik, a JNA obustavlja tada svoju paljbu. To sve liči na neki cirkus. Pitamo: Protiv koga je JNA provodila oružane napade? I zbog čega sad nitko ne želi vidjeti – što je radio Stipe Mesić? 

54. Mirovne snage UN-a i njihovi predstavnici počeli su stizati 25. prosinca 1991., na prostore Jugoslavije, i počeli se razmještati. U hrvatskim medijima se prikazuje kako su hrvatski borci otjerali sa nekih ratišta JNA, ali prave razloge građani neznaju - da se je JNA morala povući u kasarne. Još samo prije nešto više od mjesec dana, točnije 22. listopada 1991., Jugoslavenska narodna armija (JNA), je razrušila sa srpskim paravojnim formacijama selo Đeletovce u blizini Vinkovaca. To selo je imalo oko 150 kuća i oko 500 stanovnika. 

55. Američki predsjednik Georgije Bush i ruski predsjednik Mihael Gorbačov, raspravljaju na sammitu u Madridu 29. listopada 1991., o Jugoslavenskij krizi. Lord Carington, predsjedatelj Mirovne konferencije za Jugoslaviju, traži da se uvede red. Svi narodi u Jugoslaviji nalazili su se pod prijetnjom JNA koja je terorizirala i rušila po svim gradovima i selima... JNA je razarala; Vukovar, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Osijek, Lipik,.. itd. Za to je sve kriv Stipe Mesić. 

56. Sramotno je, kako Stipe Mesić i dr. Ivo Sanader za Dan oružnih snaga 27. svibnja 2007., obilaze Dubrovnik, i prisjećaju se 31. listopada 1991. godine, kada je bio ratno razaran od snaga JNA. Kažemo: nije nama činio takva zla Slobodan Milošević, kakva je činio Stipe Mesić, a danas je on predsjednik Republike Hrvatske, i to sa dva mandata. Pitamo se: Da li je stvarno hrvatski narod poludio? Da se ničega ne sjeća?


Str. 8 


57. Sve do danas, promiče se lažna propaganda, i prikriva se pravo stanje u Hrvatskoj. Uzmimo naprimjer slučaj Vukovar, gdje se stalno piše u medijima i objavljuje, tj. veliča – kako je to grad pobjednik i kako nikada nije pao. Da je to grad heroja, te stvara se mitsko mjesto o toj legendi... Tu se na takav način skriva sva odgovornost i pravo obličje - vrhovne političke stvarnosti. Ta je svijest (sada) nevidljiva. Danas su ratnici „hrvatski branitelji“ postali prvi socijalni problem ovog društva. A ima ih 500.000 registriranih, koji su se navodno borili za Hrvatsku.

58. Uskoro će biti, kako je prošlo, šesnaest godina od rušenja Vukovara, gdje je živjelo 44.639 stanovnika, a danas u tom gradu jedva živi par tisuća stanovnika. Mnogi se nisu vratili u Vukovar, koji dobrim dijelom još uvijk nije obnovljen. U agresiji na Vukovar ubijeno je 1700 hrvatskih branitelja i civila. Ratna šteta nije nikad procijenjena. Nestalih branitelja i civila vodi se još njih 456 osoba. Do sada je ekshumirano 938 žrtava. Još nije utvrđeno koliko je kuća i objekata u agresiji srušeno. Jedino se zna da je uništeno oko 70-tak spomenika kulture. 

59. Operativni zapovjednik oružnih snaga JNA i napada na Vukovar bio je Veselin Šljivančanin, s njime su bili kapetan Miroslav Radić i Mile Mrkšić, svi skupa oni su vodili 50.000 dobro naoružanih vojnika. Ogromni novac je sakupljen za obnovu Vukovara, ali taj grad još nije obnovljen. Najviše se tu naslikavaju političari, i to prije izbora. Oni dolaze samo na godišnjicu paliti svijeće.

60. Vojni vrh JNA i Mesić, kao Predsjednik SFRJ, uvodili su najteže vojne sankcije „prijeki sud“ , razaranja po Jugoslaviji, a na takve odluke JNA u velikom dijelu utjecao je i sugerirao Slobodan Milošević, kao glavna osoba u srpskom parlamentu. U kolovozu 1991., sve više dolazi do sukoba između srpskih pobunjenika i hrvatskih redarstvenika i ZNG-a. Tako je 19. prosinca 1991., na dijelu hrvatskog teritorija – koji je bio pod nadzorom Srba i JNA, proglašena Republika Srpska Krajina (RSK). U tome svemu pripomogao im je najviše Stipe Mesić, koji je provodio potpuno krivu politiku, nama na štetu. Naravno, da nije bilo to tako, ne bi poslije bila potrebna akcija oslobođenja Krajine. 

61. Je li Mesićevo šefovanje u Beogradu više stajalo Srbiju ili Hrvatsku? Očito je kako je predsjednik Stipe Mesić u vojnoj diktaturi i raspletu krize, učinio veliku „geopolitičku katastrofu“, zbog čega je poginulo puno ljudi. A „krvave pogreške“, platili smo svi zajedno, u milijunima dolara za nastale štete! Je li zakon za sve isti? Stipe Mesić bi trebao odgovarati, što se je poigrao milijunima ljudskih života. On danas nosi oko glave vijenac od lovorike. Te razmišlja, kako da promijeni i Hrvatski Ustav, pa da po novoj odredbi, postane po treći puta predsjednik Republike Hrvatske. 


U Bjelovaru, 29. svibanj 2007. 

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA


Str. 9

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) V. dio

MESIĆEVI TENKOVI JNA GAZILI SU
I HRVATSKI NAROD – A O TOME SE ŠUTI ?

62. To je veliki problem pred kojime ova zemlja stoji. Stipe Mesić, predsjednik SFRJ i vrhovni komandant JNA upravljao je tuđim životima, i bio gospodar „krvavog rata“, koji danas slobodno nazivamo „Mesićeva klaonica“. U Beogradu još uvijek postoji službena dokumentacija, koja nije uništena, ona izravno svjedoči o Mesićevim ratnim zločinima. 

63. Iako je Jugoslavija sve manje postojala, u gospodarskom i drugom obliku, nestajala je zbog moratorija. Četiri „AS-a“ Milošević, Tuđman, Mesić i Kadijević, htjeli su Jugoslaviju u početku spasiti. Ta YU Agenda, Jugoslavensko predsjedništvo, bilo je uvjereno, tj. vjerovalo je, da će JNA formirati kao vojna sila „novu Jugoslaviju“, i da će ona biti proglašena braniteljem naroda SFRJ-a. Vrh JNA je započeo vojnu diktaturu putem autoriteta i oružja. 

64. Danas s Mesića treba skinuti tu oznaku tajnosti, i to u periodu od 15. svibnja 1991., pa do 8. prosinca 1991., kada službeno Stipi Mesiću, jugoslavenskom predsjedniku prestaje obavljanje dužnosti. Tog istog dana hrvatska Vlada i predstavnik JNA general Andrija Rašeta potpisuje povlačenje JNA iz Hrvatske u prisutnosti Ekonomske zajednice (EZ). 

65. Ako se je Mesić već stavio kao glavni sudac svim jugoslavenskim narodima, zašto onda to realno i nije bio? Nego kao glavni čovjek iz kabineta Federacije, sa Bulevara Lenjina donosi sulude odluke, da tenkovi napadaju Vukovar i druge dijelove diljem Hrvatske. Nekada smo bili Mesićeve žrtve, a danas nam je on šef.

66. Pitamo: Kakav je to karakter rata bio? Koji je iza sebe ostavio mnoge ogromne probleme. Stipe Mesić i sam mora priznati, da je jako griješio, i da je počinio „veliki zločin“, te danas je i jedan od glavnih kandidata da sjedne na optuženičku klupu za „ratne zločine“, na području bivše Jugoslavije. 

67. Nemože se poreći tvrdnja da JNA nije počinila „ratne zločine“, te državu Jugoslaviju uvela u „zemlju pokolja“, a to potvrđuju i snimljene scene „balkanske mrtvačnice“. Glavni čovjek toga, danas vodi ovu državu Republiku Hrvatsku, lukavo i smišljeno zavladao je Pantovčakom, Banskim dvorima i najvišim nivoima institucija RH.

68. Krvožedni Mesić je uništio i upropastio milijune ljudi, i mlade generacije, koje će morati otplaćivati ratnu štetu, odnosno dug JNA. Kako to naplatiti od Stipe Mesića? Šefu, megalomanskog neviđenog masakra i pretpostavljenom ondašnjem pomahnitalom majoru Veselinu Šljivančaninu.

69. Je li Mesićev „ratni zločin“ bio pod zaštitom SAD-a ili SSSR-a? Sasvim sigurno u tom ratu radilo se je o genocidu i etničkom čišćenju stanovništva RH od strane tzv. „Jugoslavenske narodne armije“, na čijem čelu je bio Mesić. Dokle će hrvatski narod trpjeti takvog čovjeka na čelu države? 


Str. 10


70. Za pad Vukovara krivi su Mesić i Tuđman. No, učinjen je zločin nad zločinom. Mesić je znao reći: Tito je ratni zločinac! Mesić je isto pod simbolom „crvene petokrake“ počinio kao vrhovni komandant JNA ratne zločine, i ogromna rušenja privatne i državne imovine, itd.

71. Sve žrtve Stipe Mesića, mogu protiv njega podići kaznenu prijavu u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Istraga o tome što se događalo, o paljevini na tisuće hrvatskih kuća i ubojstava civila, uopće nije vođena. Iako su prizori stravični i pokazuju nečiju odgovornost. 

72. Krajnja okupacija JNA započinje 29. listopada 1991., kada se počinje provoditi naredba o evakuaciji 26 sela zapadnog dijela općine Požega, koju je dan prije toga donio Krizni štab. Vojnom ratnom tehnikom napadnuta su sela i mještani. Na kraju ta rušenja i paljenja kuća pripisalo se Hrvatskoj vojsci. 

73. Poslije zločinačkog poduhvata JNA, evoluirala je „mafija“, koja se je uvukla u sve pore vlasti, gotovo u sve visoke funkcije, u odcjepljenim Republikama, pa i pokrajinama. Danas, kada se ritualno uništavaju narodi, od strane „krvavih i nečistih ruku“, valja napomenuti da se tu ne smije ostati ravnodušnim.

74. Mesić je po struci pravnik, i očito je mogao znati, da krši sve kompletne zakone ponajprije o ljudskim pravima i građanskim slobodama, a onda zakone o zaštiti imovine, prirode, kulture i mora ... itd. 

75. Ove glavne stvari, ostale su u sjeni skrivene godinama. Hrvatski narod ne smije ostati taoc, naravno, i nositi hipoteku tuđeg zločina. Nanesena je velika šteta hrvatskoj zemlji, jer predsjednik Hrvatske je pod navodnicima ratni zločinac, koji ima dva mandata na najvišem vrhu hrvatske vlasti. 

76. Stipe Mesić je bio pretpostavljeni ministru obrane Veljku Kadijeviću, koji je s druge strane iznosio i razrađivao svoj plan JNA za nasilno rušenje vlasti u Hrvatskoj i Sloveniji. Mesić je tu točno sudjelovao u „krivičnom djelu veleizdaje“ Hrvatske. 

77. Istinu o Mesiću, javnost mora saznati. I o ministru obrane Kadijeviću, koji je često putovao na sastanke u Rusiju i od maršala Jazovima, tražio njegovu potporu u izvođenju državnog udara. To će otvoriti pravi put da JNA provede svoj naum.

78. U Beogradu je on već simpatični „Stipe“ jer hrvatski Sabor je razriješio dr. Stipu Šuvaru kao člana SFRJ, a na njegovo mjesto izabrao je Stjepana Mesića – koji je u Srbiji prekršten u (simpatičnog) „Stipu“ Mesića. Tako počinje karijera Mesića u Federaciji, on će biti taj koji se neće ustručavati i libiti da zapovijeda - ako treba – da se i puca po ljudima tj. po narodima. 

U Bjelovaru, 30. svibanj 2007. 

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA

Str. 11

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) VI. dio

VOJNI UDAR JNA PROTIV HRVATSKE - IZVRŠIO JE 
PREDSJEDNIK SFRJ-a STIPE MESIĆ !

79. Uvijek kada nastupi period od 15. svibnja, pa do 8. prosinca, neka se Hrvati sjete 1991. godine, i Stipe Mesića kada je on u tom vremenu bio Predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komandant oružanih snaga JNA. No, tu se krije njegova uloga, kada je Jugoslavenska narodna vojska (JNA), rušila i palila po Hrvatskoj, i kada je iza sebe ostavila mnoge masovne grobnice. Neka se Hrvati sjete što su proživljavali. Okrutni Vrhovni komandant nije štedio - ni gradove, ni ljude.. Oni koji su nekim čudom preživjeli i ostali zdravi, sigurno se pitaju kako su preživjeli teror Jugoslavenske vojske. 


80. Sada je to pravi skandal u ovoj zemlji, i veliki problem, jer na čelu države imamo čovjeka koji je bio glavni akter ratnih zločina nad Hrvatima. Što treba poduzeti da se odgovorne strukture u Hrvatskoj suoče i zapitaju te počmu istraživati sva nezapamćena zla. Kada se istina utvrdi, cijeli svijet će se čuditi i zgražati, kako Mesić je radio zlo Hrvatskoj, a danas je njezin predsjednik. Jugoslavija je nestala, ali Mesićeve zablude su ostale, čak ih i mi nosimo – jer nas predstavlja. 

81. Stipe Mesić je znao, dok je sjedio u Beogradu o srpsko-crnogorskoj zavjeri protiv Hrvatske, i poticanja i huškanja Srba u Hrvatskoj na pobunu. Federalni predsjednik je očigledno ispunjavao sve njihove naloge. On je bio i glavni „generator“ između Beograda i Zagreba, kojeg je podržao i James Beker, njega, i Antu Markovića, kao najznačajnije čimbenike Jugoslavenske politike. 

82. Mesić i Marković i generali JNA imali su temeljne podatke o broju i rasporedu srpskog i drugog stanovništva u Hrvatskoj, do početka planiranog i izvršenog rata, odnosno uvođenja Mesićeve vojne diktature. Od ukupnog broja stanovništva u Hrvatskoj bili su Srbi 531.502, (poslije popisa stanovništva), i na održanom referendumu, izjasnili su se kao Jugosloveni 379.057 građana. Te statistike, dobro će doći za pojavu pobunjeničkih lidera, gdje trebaju najviše i najžešće djelovati. Ante Marković, kao predsjednik Vlade SFRJ, on je osnovao Pokret za Jugoslaviju. Srpski vođa Jovan Rašković je osnovo Srpsku demokratsku stranku. Itd. 

83. Iako je Predsjedništvo SFRJ-a doneslo odluku 15. ožujka 1991., o utvrđivanju izvanrednog stanja u Jugoslaviji, i razoružavanju nelegalnih paravojnih formacija, dva mjeseca kasnije – izabran je Stipe Mesić za novog Predsjednika SFRJ i Vrhovnog komadanta JNA. Upravo Mesić ostavlja prostor , kao glavni šef, za djelovanje pobunjenih Srba i Crnogoraca... 

84. Mislimo da će Hrvatima sada biti do kraja jasno – tko je predsjednik Hrvatske, i tko je uzročnik glavne krize i bezakonja na štetu Hrvatske. Da pojasnimo: Kada je Beograd i JNA započeo voditi rat protiv Hrvatske, Mesić je sjeo na najvišu funkciju i dužnost na čelo militantne sile. Mesić je trebao Hrvatima otežati osamostaljenje, ili bolje rečeno pravo na ocjepljenje Republike Hrvatske. 

85. Predsjednik SFRJ-a Stipe Mesić imao je sve ovlasti nad svim izvršnim tijelima u Jugoslaviji. Imao je potporu članova predsjedništva; Slovenije, BiH-a, Makedonije, i potporu prijatelja Ante Markovića, premijera SFRJ-a, koji mu je pomagao. Nije džabe Marković dobio nadimak „krvavi Ante“. Bio je to Mesićev „zločinački podhvat“ protiv Hrvatske. Dubrovnik je trebao biti žrtvovan, isto kao i Vukovar. Treba se danas upitati: Što je bio cilj vojnih operacija? 


Str. 12


86. Činjenica je, da je Mesićeva uprava, donijela građanima vrlo teške posljedice. Mesić je Jugoslaviju pokušao održati oružnom silom. Kako to danas zvuči; „Mesić neprijatelj“, i „Mesić domoljub“? Mesić je bio projugoslavenski oirjentiran, a s druge strane bio je tobožnji Hrvat – Ustaša. Mentalitet tog diktatora se ne mijenja. Dobro je on gledao u Srbiji, kako se mobiliziraju Srbi i Crnogorci protiv Hrvatske, i što oružje JNA kada se upotrebi – što će ostati od naroda. 

87. Mesić je pripado jednoj propaloj i imaginiranoj politici. Zbog toga je dosta ljudi poginulo, ostalo invalidi, ili se razboljelo,..., i nastale velike materijalne štete. Plan je napravljen prije i osmišljen. Ovo je sad opasnost s čime se Hrvatska suočava. Moramo naglasiti da je Stipe Mesić bio ravnodušan i spokojan kada JNA razara Vukovar, Dubrovnik, i druge gradove. 

88. Velika je veleizdaja prema Hrvatima. Mesić laže da je tražio političko rješenje. Njegov projekt bio je „zločinački poguban“ i pogrešan za mnoge narode, ne samo Hrvate, nego sve u (bivšoj) Jugoslaviji. Na vrhu piramide, moći upravljanja (Predsjednik, CKJ, JNA,), bio je Stipe Mesić. Mesić je znao za tu laž – da će iz Dubrovnika „hrvatski pobunjenici“ napasti specijalnim raketama Crnu Goru, i glavni grad Titograd. To je bio samo razlog, da JNA sa 30.000 vojnika napadne Dubrovnik, i da ga razara. Dubrovnik je branilo oko 1200 hrvatskih dobrovoljaca, a ne kako je oficir JNA Milan Zec rekao, da u Dubrovniku ima hrvatskih vojnika između 7000 i 8000. 

89. Grad Dubrovnik je najjače započet da se ga ruši 1. listopada 1991. godine u 11:05 sati. Nitko danas nezna i ne odgovara zbog čega je bila pokrenuta takva masovna operacija protiv Dubrovnika? U kojoj su sudjelovali avioni, jugoslavenska ratna mornarica, tenkovi, topovi, rakete, itd. Danas je nužno poticati politička istraživanja, i rasvjetljavanja neistine, kako bi krivci zauvijek bili kažnjeni. Medije ovaj problem mora zanimati, oni su ti, koji javnosti daju svjetlo razuma. 

90. Javni sud se mora pokrenuti i dati se na to odgovor: Je li Stipe Mesić “ratni zločinac“? Nema nitko pravo štititi ratne zločine, i prešučivati ih. Pitamo: Kada ćemo dobiti povjerenstvo za istraživanje i hvatanje politikih zločinaca? Još danas Stipe Mesić na čelu Hrvatske je pod zaštitom ratnog zločina?! Masovna groblja su ostala iza njega, on je prevario hrvatski narod, on je prevario i Carlu de Ponte, on je prevario cijeli svijet? Ta stara Jugo-ljuštura, i „novi“ predsjednik (s dva mandata) u Hrvatskoj. Ovo je stoljeće hrvatske zablude i promašenog carstva. I na kraju pitanje: Zar je toliki ratni zločin zagonetka? Ima li koga da to zanima? 


U Bjelovaru, 01. lipanj 2007. 

VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA

Str. 13

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) VII. dio


TVORNICA ZLOČINA BILA JE U GENERAL-ŠTABU U BEOGRADU,
A NJOME SU ZAPOVJEDALI MESIĆ I KADIJEVIĆ


91. Za vrijeme svoje vlasti, na čelu SFRJ-a Stipe Mesić nikada nije rekao – ne ubijajte, ne palite, ne rušite,.., no izgleda, da mu to (baš) nije bila neka briga u srcu. Trebalo je tih ratnih godina potrošiti ogromne količine i rezerve oružja iz vojnog skladišta JNA. Tada, nitko pak među nama, hrvatskim građanima nije znao otkud Mesiću i generalima JNA to pravo na primjenjivanju sile, i pravo na ubijanje naroda.

92. U Jugoslaviji se već početkom 1989. godine vidjelo da u Hrvatskoj srpsko stanovništvo (pobunjeno od njihovih vođa) pristaje uz politiku Slobodana Miloševića i JNA u Beogradu. Baš čudno da u vrhu vlasti SFRJ-a su Hrvati – Stipe Mesić, član i Predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komadant JNA, Veljko Kadijević, general JNA i ministar obrane Jugoslavije, i Ante Marković, premijer vlade SFRJ-a (Saveznog izvršnog viječa.)

93. Ti Hrvati, pod navodnicima, bili su glavni uvoznici terora i straha iz Srbije. Mesić je tada znao govoriti i naglašavati u medijima – nisam ja u Beogradu advokat Hrvatske! Iza tih riječi se kriju neke važne stvari od sudbonosnog značenja za Hrvatsku. Ono što će hrvati propatiti zbog takve izdajničke politike vidiće se tek poslije. 

94. Hrvatska je daleko mogla proći bezbolnije u procesu svoga osamostaljivanja. Zbog takvih (poturice) Hrvata, mnogi su Hrvati poginuli bespotrebno, te je kraj toga učinjena golema materijalna šteta. Pitamo: Kako je sve mijenjao svoju biografiju današnji predsjednik Republike Hrvatske Mesić i svoje ime od; Stevan, Stevo, Stjepan, Stipe,.., i koji je u Beogradu – kako kaže pričao o ljubavi i suradnji, među narodima i ljudima, i mirnom rješenju krize. Dok je on to govorio, gorio je Vukovar, Dubrovnik, i drugi hrvatski gradovi,

Comments
Dodaj komentar
Dodaj komentar

Zapamti me

Kalendar
« Novembar 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Pretraži
Najnovije...
Kategorije
Arhiva
Linkovi
  • Generalna
Meni